| Baza: |
Szczepów bakteryjnych |
| Nr w bazie: |
3560 |
| Gatunek: |
Lactobacillus buchneri group |
| Szczep: |
9/36/1_A |
| Genotyp: |
wild type |
| Kategoria szczepu: |
3 |
| Phage sensitivities: |
|
| Izolat: |
|
| Dokładny opis źródła: |
Kefir grains from Danisco Biolacta,
Olsztyn, Poland |
| Data izolacji: |
December, 2005 |
| Nazwa plazmidu: |
|
| Mapa plazmidu: |
 |
| Markery selekcyjne: |
|
| Stężenie antybiotyku: |
|
| Konstrukcja: |
|
| Właściwości szczepu/komentarz: |
Probably Lactobacillus kefiri |
| Autor: |
Magdalena Kowalczyk |
| Dostępność: |
restricted |
| Patent: |
|
| Osoba deponująca: |
Institute of Biochemistry and Biophysics Polish Academy of Sciences/Department of Microbial Biochemistry |
| Instytucja/wydział: |
Institute of Biochemistry and Biophysics Polish Academy of Sciences/Department of Microbial Biochemistry |
| Data zdeponowania: |
10.06.2019 |
| Miejsce przechowywania: |
Strain Collection (IBB PAN) |
| Referencje: |
Kowalczyk M., P. Kolakowski, J.M. Radziwill-Bienkowska, A. Szmytkowska, J. Bardowski. Journal of Dairy Research. 2012. 79: 26–32. doi: 10.1017/S0022029911000677A |