Baza: |
Szczepów bakteryjnych |
Nr w bazie: |
3534 |
Gatunek: |
Lactobacillus sp. |
Szczep: |
462/46/6 |
Genotyp: |
wild type |
Kategoria szczepu: |
3 |
Phage sensitivities: |
|
Izolat: |
|
Dokładny opis źródła: |
Kefir grains from Danisco Biolacta, Olsztyn, Poland |
Data izolacji: |
December, 2005 |
Nazwa plazmidu: |
|
Mapa plazmidu: |
|
Markery selekcyjne: |
|
Stężenie antybiotyku: |
|
Konstrukcja: |
|
Właściwości szczepu/komentarz: |
|
Autor: |
Magdalena Kowalczyk |
Dostępność: |
restricted |
Patent: |
|
Osoba deponująca: |
Institute of Biochemistry and Biophysics Polish Academy of Sciences/Department of Microbial Biochemistry |
Instytucja/wydział: |
Institute of Biochemistry and Biophysics Polish Academy of Sciences/Department of Microbial Biochemistry |
Data zdeponowania: |
05.06.2019 |
Miejsce przechowywania: |
Strain Collection (IBB PAN) |
Referencje: |
Kowalczyk M., P. Kolakowski, J.M. Radziwill-Bienkowska, A. Szmytkowska, J. Bardowski. Journal of Dairy Research. 2012. 79: 26–32. doi: 10.1017/S0022029911000677 |