Baza: |
Szczepów bakteryjnych |
Nr w bazie: |
3580 |
Gatunek: |
Lactobacillus casei group |
Szczep: |
2D2a |
Genotyp: |
wild type |
Kategoria szczepu: |
3 |
Phage sensitivities: |
|
Izolat: |
|
Dokładny opis źródła: |
Oscypek (fresh cheese) |
Data izolacji: |
September, 2009 |
Nazwa plazmidu: |
|
Mapa plazmidu: |
|
Markery selekcyjne: |
|
Stężenie antybiotyku: |
|
Konstrukcja: |
|
Właściwości szczepu/komentarz: |
|
Autor: |
Magdalena Kowalczyk |
Dostępność: |
restricted |
Patent: |
|
Osoba deponująca: |
Institute of Biochemistry and Biophysics Polish Academy of Sciences/Department of Microbial Biochemistry |
Instytucja/wydział: |
Institute of Biochemistry and Biophysics Polish Academy of Sciences/Department of Microbial Biochemistry |
Data zdeponowania: |
20.05.2019 |
Miejsce przechowywania: |
Strain Collection (IBB PAN) |
Referencje: |
Alegría Á., P. Szczesny, B. Mayo, J. Bardowski, M. Kowalczyk. Applied and Environmental Microbiology. 2012. 78 (6): 1890–1898. doi:10.1128/AEM.06081-11 |