α β γ δ ε ζ η θ ι κ λ μ ν ξ ο π ρ Σ σ τ υ φ χ ψ ω Δ Γ Ω Σ Λ Ψ Φ Ξ Θ Π °C Greckie litery

Central Collection of Strains (IBB)

Baza: Szczepów bakteryjnych
Nr w bazie: 3689
Gatunek: Lactobacillus sp.
Szczep: 533/48/7a
Genotyp: wild type
Kategoria szczepu: 3
Phage sensitivities:
Izolat:
Dokładny opis źródła: kefir grains from Danisco Biolacta, Olsztyn, Poland
Data izolacji: December, 2005
Nazwa plazmidu:
Mapa plazmidu:
Markery selekcyjne:
Stężenie antybiotyku:
Konstrukcja:
Właściwości szczepu/komentarz: Lb. parakefiri and Lb. kefiri ?
Autor: Magdalena Kowalczyk
Dostępność: restricted
Patent:
Osoba deponująca: Institute of Biochemistry and Biophysics Polish Academy of Sciences/Department of Microbial Biochemistry
Instytucja/wydział: Institute of Biochemistry and Biophysics Polish Academy of Sciences/Department of Microbial Biochemistry
Data zdeponowania: 04.09.2019
Miejsce przechowywania: Strain Collection (IBB PAN)
Referencje: Kowalczyk M., P. Kolakowski, J.M. Radziwill-Bienkowska, A. Szmytkowska, J. Bardowski. Journal of Dairy Research. 2012. 79: 26–32. doi: 10.1017/S0022029911000677